Erişilebilirlik

Columbia Üniversitesi Gazze protestolarının ardından kampüsteki ana mezuniyet törenini iptal etti


Columbia Üniversitesi'nin ana kampüsünde 15 Mayıs'ta yapılması planlanan ana mezuniyet töreni yerine kampüs çapında daha küçük etkinlikler düzenleneceği açıklandı.
Columbia Üniversitesi'nin ana kampüsünde 15 Mayıs'ta yapılması planlanan ana mezuniyet töreni yerine kampüs çapında daha küçük etkinlikler düzenleneceği açıklandı.

Ivy League okullarından Columbia Üniversitesi, haftalar süren Filistin yanlısı protestoların yarattığı sarsıntının ardından, 15 Mayıs'ta üniversite genelinde yapılması planlanan mezuniyet töreninin iptal edilerek daha küçük çaplı etkinlikler düzenleme kararı alındığını açıkladı.

Columbia Üniversitesi Gazze protestolarının ardından kampüsteki ana mezuniyet törenini iptal etti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00

Columbia'dan yapılan açıklamada, son birkaç haftanın "okul camiası için son derece zor" olduğu belirtilerek, "Mezuniyet etkinliklerimizin merkezini, 15 Mayıs'ta yapılması planlanan üniversite genelindeki tören yerine, öğrencilerin akranlarıyla birlikte bireysel olarak onurlandırıldığı Sınıf Günleri’nin ve okul düzeyindeki törenlerimizin oluşturmasına karar verdik" denildi.

Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi Partili Başkanı törenin iptal edilmesine tepki gösterdi

Nisan ayındaki bir kampüs ziyareti sırasında Columbia yöneticilerini göstericilere karşı çok yumuşak davranmakla suçlayarak kınayan Cumhuriyetçi Partili ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, mezuniyet törenini iptal etme kararının binlerce mezunun hak ettiği takdiri görmesini engellediğini söyledi.

Columbia Üniversitesi yöneticilerini bir kez daha eleştiren Johnson ayrıca okulun mütevelli heyetini üniversite rektörü Nemat Minouche Shafik'i görevden almaya çağırdı ve mezuniyet töreninin iptalinin "düzeni sağlamak yerine kontrolü Hamas destekçilerine devretmeyi" tercih ettiğini gösterdiğini sözlerine ekledi.

Columbia Üniversitesi’nde ulusal çapta dikkat çeken protestolar, ABD'deki onlarca üniversitede benzer gösterilerin düzenlenmesine yol açtı.

Öğrenciler Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu ve okullarının İsrail'le bağlantılı şirketlerden el çekmesini talep etti.

New York polisi geçen hafta Filistin yanlısı protestocuların barikat kurduğu Columbia kampüsündeki bir binaya girerek 100'den fazla kişiyi tutuklamış ve kampı dağıtmıştı.

Columbia Üniversitesi, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, mezuniyet törenlerinin nasıl yapılacağına karar verirken öğrenci liderlerine danıştığını belirtti.

Açıklamada, protestoların çoğunun gerçekleştiği Morningside Heights kampüsünde yapılması planlanan törenlerin çoğunun üniversitenin ana spor kompleksine taşınacağı belirtildi.

Columbia Üniversitesi yüz yüze dersleri geçen hafta iptal etmişti.

Güney California Üniversitesi’nde protestocular çadır kampını terk etti

Güney California Üniversitesi (USC) de daha önce ana mezuniyet törenini iptal etmiş ancak diğer mezuniyet etkinliklerinin devam etmesine izin vermişti.

USC öğrencileri Pazar günü erken saatlerde polis tarafından kuşatılıp tutuklanmakla tehdit edildikten sonra kampüsteki çadır kampını terk etmişti.

Geçen hafta kampüste protestoculara müdahale konusunda eleştirilerin hedefi olan Los Angeles’taki California Üniversitesi yönetimi ise kampüste güvenlik faaliyetlerini denetlemek üzere yeni bir güvenlik şefi pozisyonu oluşturduklarını belirtti.

Virginia Üniversitesi’nde 25 kişi gözaltına alınmıştı

Virginia Üniversitesi’nde ise Cumartesi günü polis kampüsten çadırları kaldırmayı reddeden Filistin yanlısı göstericilerle çatıştı; 25 kişi gözaltına alınmıştı.

Virginia Üniversitesi Rektörü Jim Ryan, üniversite ile bağlantılı olmayan ve güvenlik endişesi yaratan bazı kişilerin kampüsteki protestolara katıldığını öğrendiklerini belirtmişti. Gözaltına alınan göstericilerin kaçının öğrenci olduğu ise net değil.

AP’nin üniversite yönetimleri ve polis kaynaklarından aldığı bilgilere göre, 18 Nisan’dan bu yana düzenlenen gösterilerde 2,500 kişi gözaltına alındı.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG